Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 juni 2021

Intergenerationele armoede aangepakt

Noordwijk – Het gemeentebestuur wil proberen er voor te zorgen, dat armoede niet meer van generatie op generatie overslaat.

Onderzoek toont aan, dat kinderen van ouders, die het niet breed hebben, op latere leeftijd vaak zelf ook in armoede blijven wonen. Deze ‘intergenerationele armoede’ moet aangepakt worden, zo stelden de raadsleden Toon van Tol (PUUR) en Rommie van Dokkum (PvdA) voor. Ze noemden de armoedeval een ‘ramp in slow motion’.

Met gemeentelijke maatregelen en investeringen moet die intergenerationele armoedeoverdracht afgeremd of gestopt worden, zo stelden de partijen voor. Dit voorstel werd aangenomen door de gemeenteraad. Wethouder Dennis Salman zegde toe: ,,We gaan aan de slag met de oproep, maar heb niet de illusie dat we in Noordwijk het grote probleem, dat in Nederland speelt, op kunnen lossen.’’