Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2021

Actiegroep roept gemeenten op

Te stoppen met vergunningverlening windmolens

Bollenstreek – Gemeenteraadsleden moeten niet te hard van stapel lopen, waar het gaat om de goedkeuring van aanvragen voor windturbines. Deze waarschuwing uit Kees Pieters van NederWind netwerk.

Hij verwijst in een brief naar de uitspraak van de Raad van State, dat de huidige wettelijke richtlijnen niet als basis mogen dienen voor het verlenen van vergunningen voor de bouw van windmolens. Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat – Klimaat en Energie informeerde de Tweede Kamer, dat de afgeronde procedures voor het plaatsen van windmolens geldig blijven.

Pieters ontkent dit. ,,De Raad van State heeft uitgesproken, dat vergunningen voor windturbines onrechtmatig zijn verleend. Op u, als bestuurders van uw gemeente, rust dus de wettelijke plicht om al het mogelijke te doen om de gevolgen van reeds verleende, en dus onrechtmatige, vergunningen voor windturbines in uw gemeente ongedaan te maken. Dat betekent in ieder geval dat u bestaande vergunningen voor windturbines moet intrekken en de windturbines moeten worden stilgezet.’’