Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juli 2021

Cultuurhistorische verenigingen aan de zijlijn

Hillegom – Alleen de erfgoedcommissie kan een officieel advies geven aan het college van burgemeester en wethouders over de nog op te stellen ‘cultuurhistorische waardenkaart’.

Enkele weken geleden pleitte Alfred Pop namens het Cultuurhistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek (CHG) en de Stichting Vrienden van Oud Hillegom (VOH) ervoor, dat deze twee organisaties ook mee mogen adviseren. De partijen GroenLinks, Bloeiend Hillegom, Co Jansen en D66 ondersteunden dit pleidooi donderdagavond.

Maar de partijen BBH en CDA bleken tegen. Raadslid Roelofs (BBH): ,,De Vrienden van Oud Hillegom zijn al adviseur binnen de erfgoedcommissie. Deze motie is overbodig. Wij vinden dit een taak van de erfgoedcommissie binnen onze gemeente.’’ Wethouder Karin Hoekstra was het hier mee eens: ,,We willen een eenduidig advies van de erfgoedcommissie. Het is aan de erfgoedcommissie om advies in te huren van CHG en VOH.’’