Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juli 2021

Onzekerheid over bouwproject De Poelen

ROELOFARENDSVEEN – Potentiële kopers van een woningkavel in het bouwproject De Poelen blijven nog enkele maanden in onzekerheid.

Onlangs maakte het bedrijf Verwelius bekend, dat de bouw van deze huizen vertraagd wordt. Er zijn zorgen over de bodemgesteldheid en tot hierover duidelijkheid is, kan er niet gebouwd worden. Zo zijn er vragen of er geen ongezonde materialen in de grond zitten. Eerst moet de Omgevingsdienst West-Holland goedkeuring geven voor de woningbouw, op basis van de rapporten die nog geschreven moeten worden.

Wethouder Yvonne Peters kan geen datum geven, wanneer er wél gebouwd wordt. De gemeente Kaag en Braassem is de afgelopen weken benaderd door tientallen verontruste mensen. Maar ze laat weten, dat deze potentiële kopers contact moeten opnemen met Verwelius. ,,Om de informatiestroom eenduidig te houden, zal Verwelius als enige partij alle vragen beantwoorden.’’ De wethouder vindt het ‘enorm vervelend dat mensen met extra kosten worden geconfronteerd’ en hoopt in september met meer nieuws te kunnen komen. ,,We doen alles wat mogelijk is om zo spoedig mogelijk te bouwen, zodat bewoners zo langdurig mogelijk gezond kunnen leven op de grond.’’