Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juli 2021

Document ondermijning verdwijnt in diepe lade

Noordwijk – Er komt geen onderzoek naar het veelbesproken document “Ondermijning van de democratie in het lokaal bestuur in Noordwijk”, dat onder verantwoordelijkheid van toenmalig burgemeester Jan Rijpstra is opgesteld.

Dinsdagavond werden tijdens de raadsvergadering een voorstel voor het instellen van een onderzoek én een pleidooi voor een raadsenquete afgewezen. Tot diep in de nacht spraken de raadsleden over dit onderwerp.

Burgemeester Wendy Verkleij wees de politici er op, dat ook zij verantwoordelijk zijn voor de integriteit. ,,Het kan niet zo zijn, dat er alleen naar de portefeuillehouder wordt gekeken. U bent daar zelf ook onderdeel van.’’ Wat haar betreft, moet er niet teveel naar het verleden gekeken worden. ,,Ik vind de voorruit belangrijk, maar wie naar de achterruit blijft kijken, komt nooit vooruit.’’ Een raadsmeerderheid bleek het daarmee eens.