Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juli 2021

Snelheid omlaag op Prolkade

Noorden – De maximum snelheid op de Prolkade in Noorden moet omlaag naar 30 kilometer per uur.

Een ruime meerderheid van de gemeenteraadsleden pleit hier volgende week voor bij het college van burgemeester en wethouders. Nu mag er op de Prolkade nog 50 kilometer worden gereden, omdat dit een belangrijke ontsluiting is voor het achterliggende agrarische gebied. Maar omwonenden zien die snelheden liever omlaag gaan en ze vinden een willig oor bij SBN, VVD, Natuurlijk Nieuwkoop, SGP-ChristenUnie en D66.

Op de Simon van Capelweg en Voorweg mag het verkeer ook al maximaal 30 km per uur rijden. Nu kan de politie nog niet handhaven, omdat de weg een vrijliggend fietspad heeft en de straat dus niet is ingericht als 30 km-zone. Maar met de aanleg van wegversmallingen en chicanes en mogelijk het aanbrengen van een ‘klinker streetprint’ moet dat veranderen. Welke snelheidsremmende maatregelen precies worden genomen, moet samen met de omwonenden besproken worden. Zij willen in ieder geval niet, dat de Prolkade klinkerbestrating en/of drempels krijgt, uit angst voor trillingen en mogelijk schade aan de woningen.