Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juli 2021

Dierenambulance krijgt 5.000 euro van de gemeente

OEGSTGEEST – De dierenambulance krijgt eenmalig 5.000 euro als dank voor het ophalen en verzorgen van zieke wilde dieren. Dat besloot de gemeenteraad donderdagavond op initiatief van PrO en CDA.

Al jaren zetten vrijwilligers en medewerkers van de dierenambulance zich in om zieke vogels, egeltjes, slangen en andere kruipende, vliegende en lopende dieren in nood te verzorgen. In de meeste andere delen van Nederland ontvangt de dierenambulance hiervoor een subsidie van het provinciebestuur, maar niet in Zuid-Holland. Afgelopen jaar had de dierenambulance een tekort van 60.000 euro op haar begroting en de organisatie klopte (weer) aan bij de gemeenten om financiële steun.

Dit jaar is het gemeentebestuur bereid om wél 5.000 euro bij te dragen. Vorig jaar zijn in Oegstgeest 245 wilde dieren opgehaald en verzorgd. Volgens wethouder Jan Nieuwenhuis is het financieel  ondersteunen van de dierenambulance ‘geen wettelijke taak voor de gemeente’. “Als er geen dierenambulance zou zijn, zou het niet de taak zijn voor de gemeente om dat te doen. Het is de verantwoordelijkheid van de Provincie.’’ Nieuwenhuis gaf aan, dat de Provincie wel ‘heel veel regels maakt voor degenen die de dieren opvangen’, maar dat de Provincie Zuid-Holland niet meefinanciert. ‘’Ik hoop dat de Provincie Zuid-Holland tot de conclusie komt, dat ze niet alleen regels moeten maken, maar ook zorgen voor de financiering ervan.’’ De raadsleden waren het hier mee eens en gingen unaniem akkoord met de incidentele bijdrage van 5.000 euro aan de dierenambulance.