Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juli 2021

Live vergaderingen volgen ook voor andere bestuurdersbijeenkomsten

OEGSTGEEST – De vergaderingen van de gemeenteraad zijn allemaal live te volgen via internet. Zo kan iedere inwoner op de hoogte blijven van wat de politici bespreken en besluiten. Het is een mooi voorbeeld van openbaar bestuur.

Het wordt dus de hoogste tijd, dat andere overheidsinstanties, waarin gemeenten met elkaar samenwerken, hun vergaderingen ook digitaal openstellen voor publiek. Eind vorige maand was de vergadering van het Algemeen Bestuur van het gemeentelijk samenwerkingsverband Holland Rijnland digitaal live te volgen. Dat beviel de gemeenteraadsleden van Oegstgeest goed en het smaakt naar meer.

Burgemeester Emile Jaensch moet met de verschillende ‘gemeenschappelijke regelingen’ in overleg gaan om die live vergaderuitzendingen van de bestuurdersbijeenkomsten van die organisaties voor elkaar te krijgen.