Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juli 2021

Gasnetwerk blijft liggen

OEGSTGEEST – In de gemeente moet het gasnetwerk in ieder geval tot 2050 blijven liggen. Volgens VVD-er Marcus Rolloos zal aardgas nog tot dat jaar noodzakelijk blijven voor de energiebehoefte.

De waterstoflobby heeft aangegeven, dat de huidige aardgasleidingen in de toekomst gebruikt kunnen worden voor het met waterstof verwarmen van de woningen. Rolloos voorziet, dat er een waterstofleidingnetwerk tussen Amsterdam en Rotterdam zal komen.

De meeste raadsleden steunden zijn voorstel om het aardgasnetwerk te behouden. Maar volgens D66 moet dat niet een verkapte manier zijn om de overgang naar duurzame energieopwekking te vertragen. Rolloos beloofde dit. PrO-raadslid Burger liet weten, dat zijn partij twijfelde over het voorstel. Volgens hem is het kabinetsbeleid, dat iedereen in 2030 van het aardgas af moet. Rolloos ontkende dit en gaf aan, dat dit pas in 2050 is. Op de website www.duurzaamnieuws.nl staat inderdaad, dat de gebouwde omgeving in Nederland pas in 2050 aardgasvrij moet zijn.

Ook wethouder Peter Glasbeek steunde het voorstel, waarna het door de gemeenteraad aangenomen werd.