Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 augustus 2021

‘Het mooiste feest mag je niet op deze manier afbreken!’

Nieuwkoop – Hoop gloort voor de organisatie van het Torenschuddersfeest in Nieuwkoop. Enkele weken geleden liet de organisatie weten, dat de 20ste en allerlaatste editie niet door kan gaan, omdat de rekening voor de hulpdiensten, verkeersregelaars en EHBO-ers door de organisatie zelf betaald moeten worden. Nu wil burgemeester Robbert-Jan van Duijn toch met mede-organisator Ton van den Belt aan tafel om een oplossing te zoeken.

Dit gesprek vindt waarschijnlijk woensdag plaats, informeert Van den Belt. Negentien jaar werd het Torenschuddersfeest zonder problemen georganiseerd. Hulpverleners zetten zich graag in zonder een vergoeding te ontvangen; ze zagen deze avond als een mooie oefening. Maar dat mag niet meer, vanwege de aangescherpte regels. ,,De eisen die gesteld worden aan het organiseren van een dergelijk evenement zijn inmiddels zo streng en buitenproportioneel, dat het ons bijna onmogelijk wordt gemaakt om het Torenschuddersfeest te organiseren’’, aldus Van den Belt.

Dat het gemeentebestuur van Nieuwkoop vorige week besloot om 300.000 euro beschikbaar te stellen voor feestjes in de gemeente Nieuwkoop, deed zijn wenkbrauwen fronsen. Maar tegelijk ziet Van den Belt ook een kans. ,,We gaan vragen om de gemeente om de kosten voor de veiligheidsdiensten, waarschijnlijk enkele duizenden euro’s, op zich te nemen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Tot nu toe verliep de communicatie alleen via het invullen van formuleren. Maar als je om de tafel gaat zitten en je zet gezamenlijk de schouders eronder, dan kom je een heel eind.’’

Als het doorgaat op zaterdag 11 september, zal het Torenschuddersfeest ook aan alle corona-eisen voldoen, verzekert Van den Belt. ,,Van de 20ste en laatste editie maken we de allermooiste editie! Het toch niet zijn, dat wanneer je 19 jaar lang het mooiste feest in Nieuwkoop organiseert, dit Torenschuddersfeest op deze manier wordt afgebroken!’’