Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 augustus 2021

Koningsdagfeest blijft toch bestaan

Ter Aar – De toekomst van de Koningsdagvieringen in Ter Aar is verzekerd. Een nieuwe groep vrijwilligers, onder leiding van Rieni Tieman en Ron van Lammeren, is opgestaan om de komende jaren in het dorp Koningsdag te vieren.

Het vorige bestuur van het Oranje Comité was al enkele jaren op zoek naar vervangende bestuursleden, maar ondanks herhaalde oproepen via de sociale media meldden zich geen opvolgers. Nadat in april bekend werd, dat het bestuur er definitief mee stopt, besloten Tieman en Van Lammeren, dat dit zonde zou zijn.

Tieman: ,,Ik hoorde pas dit jaar, dat er geen opvolgers waren. Als niemand dit overneemt, gaan de koningsdagevenmenten niet door. Dus besloten Ron en ik, dat wij het maar gaan doen.’’ De voorbereidingen zijn nu al in volle gang. Bij de Kamer van Koophandel worden de namen van de nieuwe bestuursleden ingeschreven en de komende maanden worden sponsoren benaderd. ,,Volgend jaar hopen we Koningsdag te vieren, waarbij we het programma doorzetten, wat onze voorgangers hebben opgezet.’’

Voormalig algemeen bestuurslid Nicoline Bosland is blij met de opvolgers. ,,Hiermee is de toekomst verzekerd van de Koningsdagvieringen. Het zou zo jammer zijn geweest, als dit verloren zou gaan, waarbij er niets meer op het dorp te doen was.’’