Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 september 2021

Gemeente sponsort Nationaal Holocaust Namenmonument

OEGSTGEEST – De gemeente Oegstgeest gaat alle namen sponsoren van Oegstgeestse slachtoffers van de holocaust, die op de muren staan van het Nationaal Holocaust Namenmonument.

Ruim 102.000 slachtoffers van de Holocaust hebben na meer dan 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog een monument gekregen. Op het Nationaal Holocaust Namenmonument staan de namen van alle Nederlandse slachtoffers van de Holocaust. Hiervan zijn drie personen geboren in Oegstgeest. Achttien Joodse inwoners zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog uit Oegstgeest weggevoerd en overleden of vermoord. Enkele van deze Joodse inwoners zijn indertijd verraden door inwoners van Oegstgeest.

Alle politieke partijen verzoeken het college  om de namen van achttien Oegstgeestenaren te adopteren voor een bedrag van 2.500 euro. Met de toekenning van het geld wordt waarde gehecht aan het in stand houden van het monument. Een viertal namen worden al gesponsord door inwoners, maar de gemeente gaat dus ook de andere namen sponsoren. ,,Opdat wij niet vergeten’’, gaf PrO-raadslid Van Driel aan. Burgemeester Emile Jaensch liet weten, dat het college van burgemeester en wethouders dit voorstel graag ondersteunt.