Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2021

Problemen met POET-lijst

Noordwijk – Of inwoners in Noordwijk aan Zee een parkeervergunning krijgen, hangt af van een zogeheten POET-lijst.

POET staat voor: Parkeergelegenheid Op Eigen Terrein; de parkeerorganisatie P1 heeft van het gemeentebestuur een overzicht gekregen van inwoners, die op eigen terrein hun auto(‘s) kunnen parkeren. Deze mensen komen in principe niet in aanmerking voor een extra parkeervergunning.

Maar er zijn problemen: de huidige POET-lijst is niet actueel. Bovendien beantwoorden niet alle inwoners, die bij P1 langskomen voor een parkeervergunning, eerlijk op de vraag of ze ook op eigen terrein kunnen parkeren. Mocht uit controle blijken, dat de vergunning onterecht is afgegeven, dan wordt deze eerste bewonersparkeervergunning alsnog ingetrokken.