Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 september 2021

Vrienden van Oud Hillegom waarschuwen college

Hillegom – De Stichting Vrienden van Oud Hillegom wil niet dat het plan Dunantstaete verder vertraagd wordt. Maar wel moet er goed rekening gehouden met de voorwaarden die gelden in het beschermd dorpsgezicht, zoals bepaalde bouwhoogten.

Dat laat Hans Lommerse, voorzitter van de Vrienden van Oud Hillegom weten in een brief aan het college van burgemeester en wethouders. De stichting vraagt zich wel af, of de Welstandscommissie al akkoord is gegaan met het ontwikkelplan van Dunantstaete.

Lommerse waarschuwt: ,,Enige raadsbeslissing of uitvoering die in strijd blijkt met het Beschermd dorpsgezicht zal door onze stichting worden aangevochten. Wij wensen u veel wijsheid toe in uw besluitvorming.’’