Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 september 2021

Wensenlijst van wijkvereniging

Noordwijk – Wijkvereniging De Zuid houdt goed in de gaten, dat er in hun buurt teveel woningen gebouwd worden.

In een schrijven aan het college van Burgemeester en Wethouders, maakt het wijkbestuur dat meer dan duidelijk. Ze wijzen op het belang van het karakteristieke groen, het duinlandschap en de Natura-2000 gebieden, die er in de buurt liggen.

Daarom is het volgens de Wijkvereniging van belang, dat bouwmogelijkheden maximaal 10% hoger mogen worden, dan de ‘binnenplanse vrijstellingsmogelijkheid’. Op de Astrid Boulevard mag het bouwvlak niet toenemen, als hiermee doorzichten negatief worden beïnvloed. Hotels mogen woningen worden, zolang het totale bouwvlak niet groter wordt, dan eerst het geval was.