Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 september 2021

Oproep voor invoering afvalbeloningssysteem

Noordwijk – Gemeenteraadslid Toon van Tol (PUUR) roept het college van burgemeester en wethouders op, om te leren van de goede voorbeelden van buurgemeenten Teylingen en Katwijk.

In die gemeenten is namelijk een ander afvalinzamelingssysteem ingevoerd, gebaseerd op beloning. Wie in Teylingen bijvoorbeeld maar maximaal vier keer per jaar de restafvalcontainer laat legen, krijgt tientallen euro’s korting op de afvalstoffenheffing. In Katwijk kan het financieel voordeel per jaar per huishouden zelfs oplopen tot 75 euro per jaar.

Van Tol wil van het college weten, of zo’n afvalbeloningssysteem ook in Noordwijk ingevoerd kan worden. Het college heeft enkele weken de tijd om een antwoord te geven.