Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2021

Geen haast met van het gas af

Hillegom – De energietransitie moet ‘haalbaar en betaalbaar’ blijven voor alle inwoners. Daarom moet Hillegom de komende jaren niet actief inzetten op het aardgasvrij maken van woonwijken.

Uiteindelijk moeten alle huizen van het gas af, zo heeft de rijksoverheid besloten. BBH-raadslid Nederpelt stelde woensdagavond tijdens een raadscommissievergadering ook, dat het tijd wordt dat de Rijksoverheid de komende jaren financieel bij moet springen, zodat woningeigenaren niet alleen opdraaien voor het aanpassen van hun huizen.

GroenLinks-burgerlid Meijer hield een vurig pleidooi, dat inwoners hun huizen alvast gaan isoleren. ,,Wat je niet gebruikt, hoef je ook niet op te wekken. Als je van energielabel G naar B gaat, scheelt dat een derde in jouw energieverbruik. Met het stijgen van de kosten van je energierekening zijn deze kosten heel snel terugverdient.’’