Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2021

Meerderheid raad wijst weer onderzoek naar ondermijning af

Noordwijk – Er komt toch geen onderzoek in hoeverre er sprake is van ondermijning en ongewenste beïnvloeding van het gemeentebestuur door externe partijen.

Met de kleinst mogelijke meerderheid (12 tegen 11 stemmen) wees de gemeenteraad dinsdagavond dit voorstel van GroenLinks en medeondertekenaar Doen! af. Voormalig wethouder Henri de Jong verklaarde in een ingezonden brief, dat hij onder ede wilde getuigen over de gang van zaken.

Onder meer CDA en VVD vonden echter, dat de oud-wethouder zaken als ondermijning aan had moeten kaarten, toen hij nog in functie was.  Burgemeester Wendy Verkleij vond, dat er ‘door de voorruit’ gekeken moet worden en dat partijen zich op de aankomende verkiezingen moeten richten. Koppel stelde: ,,Dit ettergezwel in deze gemeente ligt niet achter ons, maar is actueel.’’ Het voorstel werd echter nipt verworpen door CDA, VVD en Lijst Salman Noordwijk.