Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2021

Raad wil Bronsgeest voor woningbouw behouden

Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders moet alles in het werk zetten om ook in de toekomst woningbouw op Bronsgeest mogelijk te maken.

De provincie Zuid-Holland heeft in een brief laten weten, het ‘spijtig’ te vinden, dat Noordwijk in Bronsgeest ‘slechts 350 woningen’ wil bouwen ,,in plaats van het eerder in het woningbouwprogramma opgenomen aantal van 660 woningen”. De provincie wil de bouwtoestemming voor drie hectare grond intrekken en deze bouwmogelijkheden aan andere gemeenten geven, die zitten te springen om huizen te bouwen.

Dick Gutlich (D66) eiste samen met PvdA, GroenLinks en PUUR van het college om alle benodigde inspanningen te verrichten om te verzekeren dat Bronsgeest II als toekomstige woningbouwlocatie wordt gehandhaafd. Met twaalf stemmen voor en elf tegen werd dit voorstel aangenomen.