Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 november 2021

Armoede tussen generaties blijft strijd

Noordwijk – Het extra ondersteunen van de Noordwijkse minima, waar het gaat om het tegengaan van ‘intergenerationele armoede’ blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn.

Intergenerationele armoede betekent, dat kinderen van arme ouders later in hun leven vaak zelf ook arm blijven. Het college van burgemeester en wethouders heeft gekeken naar projecten, die deze trend kunnen tegengaan. Voor het project ‘Voorzorg’, een opvoed-, leefstijl, gezondheids- en ontwikkelingsondersteuningsprogramma, gericht op vrouwen die zwanger zijn en te maken hebben met een opeenstapeling van problemen, komen slechts twee vrouwen in aanmerking.

Wel gaan leden van de Adviesraad Sociaal Domein en de Cliëntenraad van de ISD Bollenstreek deze maand naar het congres ‘Van schulden naar kansen’. De hoop is, dat hierbij nieuwe ideeën worden opgedaan.