Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 november 2021

Bijna groen licht voor zwembad De Schelft

Noordwijkerhout – Het is zo goed als zeker, dat er niet alleen een nieuwe multifuncionele hal (De Schelft 2.0) komt, maar ook een basaal zwembad.

Woensdagavond lichtte wethouder Roberto ter Hark toe, hoeveel het extra zou kosten om zo’n zwembad aan te leggen. Met duurzaamheidsmaatregelen (en daardoor lagere energiekosten), beter ruimtegebruik een eventuele verkoop van een deel van het pand voor een gezondheidscentrum voor zo’n 600.000 euro en de 4,5 miljoen aan verzekeringsgeld, komt de gemeente nog 354.000 euro per jaar tekort. Over een periode van 40 jaar (zo lang moet het zwembad blijven staan) is dat ruim 14 miljoen euro.

Maar de commissieleden reageerden opvallend positief. Op 10 november stemt de gemeenteraad waarschijnlijk in met de bouw van de hal met zwembad. Dit moet er dan in 2025 staan.