Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 november 2021

Meer geld naar ISD

Noordwijk – De gemeente moet flink meer gaan bijdragen aan de ISD Bollenstreek.

In totaal gaat het om een bedrag van 3,7 miljoen euro. Het grootste deel van dit geld wordt veroorzaakt door uitkeringskosten voor ondernemers, zoals TOZO en TONK (2,7 miljoen euro). Daarnaast is er meer geld dan verwacht uitgegeven voor inkomens ondersteuning en loonkostensubsidie (385.000 euro).

De zorgkosten stijgen ook met bijna 650.000 euro. Dan gaat het om hulp bij het huishouden, begeleiding, woonvoorzieningen en jeugd. De ISD Bollenstreek voert voor de jeugdhulp de Persoonsgebonden budgetten (Pgb’s) uit. Ook hier is sprake van een toegenomen vraag. Overigens ontvangt de gemeente ook extra middelen vanuit het Rijk voor jeugdhulp.