Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 november 2021

Onderkomen voor Kurt Carlsen als afkoopsom

Noordwijk – Dinsdagavond 2 november vroeg het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad om een ‘verklaring van geen bedenkingen’ af te geven tegen een samenwerkingsovereenkomst met ontwikkelaar Van Erk.

De projectontwikkelaar wil graag nieuwe gebouwen plaatsen op de gronden van Bever Holding. Tot nu toe heeft de gemeente het eerste recht van koop op die percelen, maar onder enkele voorwaarden wil het gemeentebestuur afzien van dat recht.

Als tegenprestatie moet Van Erk zorgen voor compensatie met betrekking tot sociale woningbouw. Dan gaat het om 30% sociale huurwoningen van het totaal aantal te realiseren appartementen ‘op alternatieve locaties op Noordwijk aan Zee’. Deze huurwoningverplichting kan niet worden afgekocht. Ook moet Van Erk geld storten in het Fonds sociale woningbouw voor in de toekomst te bouwen middeldure woningen. Daarnaast realiseert en financiert Van Erk een locatie voor de Kurt Carlsen op het Vuurtorenplein (tot een bedrag van € 750.000,00).