Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 november 2021

Raad wil tweejaarlijks borstonderzoek

Hillegom – Door gebrek aan menskracht wordt het periodiek borstonderzoek voor vrouwen tijdelijk verlengd van eens per twee jaar naar eens per drie jaar.

De gemeenteraadsleden besloten donderdagavond, dat er iets gedaan moet worden tegen dit besluit van de staatssecretaris voor Volksgezondheid. Op initiatief van Bloeiend Hillegom en het CDA kan de staatssecretaris een brief verwachten van de gemeenteraad van Hillegom.

In die brief stat, dat het bevolkingsonderzoek bedoeld is om borstkanker zo vroeg mogelijk te ontdekken. Hierdoor is de kans op een succesvolle behandeling groter en is vaak een minder ingrijpende behandeling nodig. – De raad vindt de genomen maatregel ongewenst en onverantwoord; het borstonderzoek moet weer tweejaarlijks worden uitgevoerd.