Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 november 2022

‘De gezondste regio van Nederland’

Onder de vlag van Noordwijk Marketing is vanaf 2016 de business case Gezonde en Energieke Regio vanuit de Economische Agenda Duin en Bollenstreek opgestart om een jaarrond destinatie te worden. Een groep van 75 vrijwilligers uit diverse sectoren heeft een viertal projecten uitgekozen waaronder een wandelfestijn in de Duin en Bollenstreek.

Met de Duin- en Bollen 4daagse komt er nu een fantastisch evenement, waarbij alle deelnemers kunnen beleven hoe aantrekkelijk en divers deze regio is; het hele jaar door. Wat voor speciale activiteiten vinden er in Noordwijk plaats? Nicole van Lieshout van Noordwijk Marketing: “Op twee van de dagen is Noordwijk zowel start- als finishplaats. Daarnaast zetten de ondernemers allerlei activiteiten en festiviteiten op. Maar ook in de andere dorpen ontstaan veel festiviteiten.”

Deze wandelvierdaagse draait om meerdere zaken, zoals gezondheid, samenzijn en toerisme. Nicole beaamt: “Het is in eerste instantie geen prestatieloop, maar vooral een belevingsroute. Gezond en energiek zijn wel belangrijke onderdelen. De Duin- en Bollenstreek heeft de ambitie de gezondste regio van Nederland te worden. Wandelen is heel belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Samenzijn en ontmoeten is belangrijk, maar ook het beleven van de omgeving. Met de Duin- en Bollen 4daagse worden deze zaken met elkaar verbonden.”

Ze besluit: En hopelijk worden mensen zo geïnspireerd om terug te keren. Op dit moment hebben zich ongeveer 2500 deelnemers al ingeschreven. We verwachten dat het de komende jaren uiteindelijk zal uitgroeien naar 25.000 deelnemers.”