Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 november 2022

Waterstof, elektrisch of toch rijden op zonnepanelen?

Gomes Haarlem: Passie voor mobiliteit

Door puur toeval – en de dienstplicht – begon Henk van ’t End in 1983 aan zijn eerste baan bij een kleine Mercedes-Benz dealer. Anno 2022 is hij sinds enkele maanden de nieuwe vestigingsmanager bij Gomes Haarlem. Het is de start van een nieuwe functie waarbij het hele team wordt klaarstoomt voor de toekomst. Een toekomst waarbij de Mercedes-Benz auto’s volledig op elektriciteit en waterstof gaan rijden.

De kracht van ieder team wordt bepaald door de samenwerking tussen de verschillende schakels. Dat is ook de boodschap van Henk: “We zullen het samen doen om de klant helemaal te ontzorgen. De mensen kunnen bij ons terecht voor lease, private lease, onderhoudscontracten en verzekeringen. Op die manier heb je voor het totale pakket maar één gesprekspartner. Dat is de filosofie van Gomes: Passie voor mobiliteit.”

Relaties opbouwen

Hij gaat verder: “Onze passie voor de Mercedes-Benz auto’s willen we overdragen naar onze klanten. Zodat ze altijd het gevoel hebben, dat ze welkom zijn en al bij binnenkomst een warme deken over zich heen krijgen. Onze klanten ontvangen we met een lach. Alleen zo kun je relaties opbouwen.” De juiste service verlenen zal de komende jaren enorm belangrijk worden. Autodealers zijn er genoeg, maar Henk introduceert daarom het ‘pull-systeem’, waardoor klanten als het ware aan de arm van de importeurs gaan trekken om aan te geven bij wie ze hun voertuig willen halen. Henk licht toe: “Ik voorzie, dat over enkele jaren de importeurs zelf willen gaan bepalen welke auto’s aan welke dealers worden geleverd. Wanneer onze klanten specifiek laten weten, dat ze hun auto via Gomes Haarlem willen krijgen, kunnen de importeurs hier niet omheen.”

Als tiener had Henk niet gedacht dat hij zijn hele leven werkzaam zou zijn in de automobielindustrie. “Ik ben onbewust in het autovak terechtgekomen, maar vier volgend jaar mijn veertigjarig jubileum. Als ik het morgen overnieuw moest doen, deed ik het zo weer.” Hij wijst om zich heen richting de showroom van Gomes Haarlem. “Voor mij is de cirkel rond. Ik ben begonnen bij Mercedes-Benz en hoop te eindigen bij Mercedes-Benz. Ik hoef niet meer bovenin de top te zitten en vind het werk als vestigingsmanager fantastisch. Als ze wat van me willen sta ik er voor open. Maar het is geen must meer. Ik coach de jonge jongens en draag mijn kennis aan hen over. Ze zijn vaak heel gretig maar moeten leren om af en toe tot tien te tellen voordat ze reageren. En dat ze af en toe wat dingen durven vragen, rustig blijven en de juiste vragen zullen stellen.”

Elektrisch of waterstof

Tijdens een interview met een ervaren vestigingsmanager ontkom je er niet aan om ook te vragen wat de toekomst wordt van autorijden. Henk is hier duidelijk in: “Mercedes-Benz is momenteel bezig met het ontwikkelen van een elektrische uitvoering met een actieradius van 1.000 kilometer. Elektrificatie is helemaal hot. Maar in de toekomst zal ook waterstof een alternatief zijn als brandstof voor personenwagens. Sommige fabrikanten laten weten dat ze vanaf 2030 geen fossiele brandstofauto’s meer produceren. Persoonlijk denk ik dat het harder zal gaan dan wij denken. De infrastructuur in de rest van Europa is nog niet ideaal voor mensen die elektrisch of op waterstof willen rijden. Dat weerhoudt mensen er nog van om een elektrische auto te nemen. Maar hier in Nederland is de oplaadinfrastructuur voor elektrische auto’s prima. Ook gaat het de komende jaren hard, wat betreft de stations waar je waterstof kan tanken. Een paar jaar geleden was er nog maar één zo’n locatie, tegenwoordig al zes en dat aantal zal de komende jaren exponentieel groeien.”

Hoe zit het met auto’s die op zonnepanelen rijden en zichzelf opladen tijdens het rijden? Dat is nog toekomstmuziek, geeft Henk aan. “Ik zie dat voorlopig nog niet gebeuren als je kijkt naar de benodigde investeringen en productieprocessen om dit te realiseren. Maar wie ben ik?! Het kan morgen zomaar anders zijn!”

 

Gomes Haarlem

Fustweg 2

2031 CJ Haarlem

T: 088 200 4400

E: info@gomes.nl

W: www.gomes.nl