Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 november 2022

MeerPas verovert Haarlemmermeer

Meer omzet voor lokale ondernemers

De passie voor de lokale winkelier heeft geleid tot een bijzondere cadeaukaart; de MeerPas. John Keunen zette twaalf jaar geleden Groupcard op en heeft in die tijd vele duizenden ondernemers in ruim 100 gemeenten extra omzet bezorgd.

“Ik ben al twintig jaar bezig om ondernemers te laten zien, dat ze lokaal maatschappelijk betrokken kunnen zijn, zonder dat ze hun portemonnee nog een keer extra hoeven trekken voor de traditionele sponsoring. Lokale verenigingen en organisaties vragen traditioneel om geld om je maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Veel lokale ondernemers willen ook best helpen, maar ze hebben de afgelopen decennia heel wat te verduren gekregen. Grote online winkelketens overvleugelen ze, maar dat soort bedrijven sponsoren nooit de goede doelen, zoals de voedselbank of de lokale sportvereniging.”

Zo ontstond het idee voor een lokale cadeaucard. “Jaarlijks wordt er in een gemeente zoals Haarlemmermeer voor zo'n 30 miljoen euro besteed aan en met een cadeaukaart. Dit bedrag wordt vrijwel NIET in onze gemeente besteed. Een gedeelte van deze verloren omzet terughalen kan alleen als er een lokaal alternatief geboden wordt voor landelijke- en online cadeaukaarten. Met de MeerPas creëer je een win-win situatie: de winkeliers en ondernemers in de Haarlemmermeer krijgen extra omzet én tegelijkertijd worden de lokale verenigingen en organisaties financieel gesteund.”

Omzetkansen

De MeerPas is een lokale cadeaukaart, die online en in lokale winkels gekocht kan worden. De winkelier hoeft niets zelf bij te houden. “Wij keren automatisch het bedrag uit dat besteed wordt.” Nu al doen zo’n tachtig winkeliers in de Haarlemmermeer hier aan mee en dat aantal stijgt snel. Deze MeerPas kan daarnaast gebruikt gaan worden bij de ruim 200 lokale winkels, die momenteel al de Hoofddorppas accepteren. John: “De gemeente Haarlemmermeer gaat de MeerPas cadeau geven aan alle mantelzorgers én alle gemeentelijke ambtenaren.” De oplettende lezer van dit artikel beseft direct wat voor omzetkansen dit biedt.

“De kerstperiode komt er weer aan. Bedrijven die aan het eind van dit jaar hun medewerkers een cadeau willen geven, hebben met de MeerPas nu ook een lokaal alternatief. Je verrast niet alleen je collega’s, maar draagt ook bij aan de totale leefbaarheid in de Haarlemmermeer. Op www.meerpas.nl vind je onze webshop, waar iedereen met de MeerPas de leukste producten en diensten van jouw favoriete lokale ondernemer uit heel Haarlemmermeer kunt kiezen. Of het nu gaat om een mooi sieraad, een prachtige bos bloemen of wanneer je ergens lekker een hapje wil eten: met de MeerPas kan het allemaal!”

 

MeerPas
088 – 538 7023
E: info@meerpas.nl
W: www.meerpas.nl