Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2024

Vrijwilligers helpen ruim 1.000 inwoners aan een nieuwe baan

Tienjarig bestaan WerkVinden wordt gevierd met mini-evenement

JOEP DERKSEN

ALPHEN AAN DEN RIJN – De afgelopen tien jaar hebben vrijwilligers van de stichting WerkVinden Alphen zich met hart en ziel ingezet om werkzoekenden te helpen aan een baan die bij hen past. En met succes; hierdoor hebben meer dan 1.000 inwoners een nieuwe baan gevonden. Het tienjarig jubileum van WerkVinden wordt daarom speciaal gevierd op donderdag 18 januari.

De stichting WerkVinden Alphen is een organisatie bestaande uit ongeveer 25 vrijwilligers. Zij helpen onafhankelijk, zonder eigenbelang en zonder hier een cent aan te verdienen mensen uit de regio Alphen en Nieuwkoop die moeite hebben om zelfstandig een nieuwe baan te vinden. Dan gaat het niet alleen om het vinden van de juiste werkgever, maar de vrijwilligers ondersteunen, inspireren en stimuleren de werkzoekende bij zijn of haar zoektocht.

Het werkloos worden en zijn kent vier fasen: het ontslag, het weer moeten organiseren van jouw toekomst, het verbeteren van jouw persoonlijke ontwikkeling en het weer solliciteren. De vrijwilligers van WerkVinden bieden hulp voor iedere fase, zodat de laatste fase – het solliciteren – succesvol kan worden afgesloten. Op de website van WerkVinden worden nuttige adviezen gegeven voor bijvoorbeeld de mensen, die net werkloos zijn geworden. Zorg voor een nieuwe structuur in jouw dagelijkse leven en probeer jezelf niet teveel zorgen te maken. Positief denken is de eerste stap op weg naar een nieuwe baan en een nieuwe toekomst! En met nuttige tips aangaande zaken als sociale vaardigheid, het goed kunnen luisteren én een verbetering van je curriculum vitae (cv) zijn al meer dan 1.000 inwoners aan een baan geholpen.

Buddy’s

Speciale ‘buddy’s’ helpen met een individuele begeleiding naar werk en zij slaan (soms letterlijk) een arm om de baanzoekende werkloze. Deze buddy’s zijn professionals met veel praktische ervaring en vaak afkomstig uit een relevante werkomgeving. Daarnaast zijn er voor de werkzoekenden wekelijks 'vrije inlopen' in de bibliotheek Rijn en Venen waar mensen terecht kunnen met hun vragen en problemen. Maar ook worden iedere maand netwerkbijeenkomsten gehouden. Via (online) workshops en ‘Open Koffie’s’ leer je steeds meer over wat je kunt en moet doen om meer kans op een baan te maken.

Het tienjarig bestaan van WerkVinden wordt gevierd samen met zo’n tachtig genodigden. Met de slogan ’10 jaar stichting WerkVinden en de toekomst van de arbeidsmarkt’ vindt er op 18 januari een mini-evenement plaats in het parkrestaurant van Van der Valk Avifauna. Twee voormalig werkzoekenden en twee buddy’s vertellen daar over hun ervaringen. Daarnaast zal Marjolein ter Hoonte, directeur marketing van uitzendbureau Randstad, een gepassioneerde presentatie geven over de nabije toekomst van de arbeidsmarkt. Want we lezen bijvoorbeeld steeds meer over kunstmatige intelligentie; dat AI; is dat nou een kans of een bedreiging?

Niemand minder dan wethouder Gertjan Schotanus opent dit evenement. Zijn aanwezigheid laat ook zien, dat de gemeente Alphen de inzet van de vrijwilligers van WerkVinden waardeert.

Meer informatie over WerkVinden: www.werkvindenalphen.nl.