Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 februari 2008

Westerbeek: “Dit gebouw zit me toch in het bloed”

TEYLINGEN – Het was een historisch moment op zaterdag 9 februari. Na bijna twintig jaar haalde Louis Bontje met een hoogwerker de oorspronkelijke naam van de bollenschuur Westerbeek weer tevoorschijn. Het plakkaat met daarop ‘Van Bloem Holland’ werd met bijna chirurgische precisie verwijderd en de oorspronkelijke naam ‘Westerbeek’ verscheen in vol ornaat.

Het pand is eigendom van Panorama Tulipland en momenteel lopen de onderhandelingen met de gemeente Teylingen om op deze locatie het Panorama over enkele jaren te huisvesten. Mede-eigenaar Piet van Vliet informeert: “In principe is het zo, dat als het bestemmingsplan gewijzigd wordt, we onze intrek kunnen nemen in deze locatie. Natuurlijk zijn er wat voorwaarden aan verbonden, want er moet ook de mogelijkheid gegeven worden aan kostendragers, zoals de Digros, om zich hier te vestigen.”

Terwijl het meterslange bord met de opdruk ‘Van Bloem Holland’ verwijderd wordt, komt de oude naam ‘Westerbeek’ weer tevoren. De prachtige tegeltjes die indertijd aangelegd zijn, hebben de tand des tijds prima doorstaan en het is voor de liefhebber een genot om naar te kijken. Op de grond staat Jan Westerbeek en hij ervaart de terugkeer van zijn familienaam met veel genoegen: “Ik heb hier in mijn jeugd veel gespeeld en dit gebouw zit me toch in het bloed.”

Mede-eigenaar van Panorama Tulipland, Herman van Amsterdam, concludeert: “Na vele, vele jaren komt de originele naam die daar in de jaren twintig van de vorige eeuw is aangebracht weer retour. Terug naar de roots dus.”