Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juli 2008

“Uitspraken wethouder De Lange wat prematuur”

HILLEGOM – Een wethouder van Noordwijk, Leendert de Lange, uitte zich in de weekendkrant over de speciale huisvesting voor de tijdelijke arbeidsmigranten uit Midden en Oost Europa (Tamoe’s). Als voorzitter van een werkgroep van zes gemeenten in de Duin- en Bollenstreek kondigde hij aan dat Hillegom voorop loopt waar het gaat om de realisatie van deze ‘Polenhotels’. “Als alles meezit kan er nog dit najaar gebouwd worden”.

Dit lijkt echter wat te optimistisch ingeschat, zo blijkt uit de woorden van mevrouw Goemans, van het bestuurssecretariaat van de gemeente Hillegom. Zij stond de pers te woord aangezien verantwoordelijk wethouder Jan Weijers met vakantie is en vertelde: “Er is over dit punt nog geen definitief besluit genomen. De uitlatingen van wethouder De Lange zijn wat prematuur, want aangezien er geen enkel besluit is, is er dus ook geen locatie bekend.”

Uit de voortgangsrapportage van de werkgroep blijkt echter dat het Ringvaartterrein, een voormalige betonpalenfabriek, en het leegstaande bedrijf van Van Waveren door de gemeente Hillegom bekeken worden als mogelijke locaties.