Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juli 2008

Homan: “Tulipland is heel gewoon panorama geworden”

TEYLINGEN – Wethouder Bert Homan geeft een reactie op de krantenberichten dat het panorama Tulipland naar Lisse gaat verhuizen. De schilder Leo van den Ende heeft een Amerikaanse investeerder gevonden en wil de andere mede-eigenaren van zijn levenswerk uitkopen. Als een akkoord wordt gevonden over het bedrag, dat naar verluid hoger komt te liggen dan de, door Van den Ende’s investeerder geboden 300.000 euro, verhuist de toeristische trekpleister naar Lisse.

Homan maakt zich niet druk over alle polemiek, zo laat hij weten: “Het is zeker niet zo dat de gemeentelijke plannen om het gebied rondom de ruïne van Teylingen te ontwikkelen, nu op losse schroeven staan. Je moet wel alles in het juiste perspectief zetten, want het kan best zijn dat er een panorama binnen de gemeente Teylingen komt.” De wethouder liet niet het achterste van zijn tong zien, maar vervolgde wel: “De grootste charme aan Panorama Tulipland was het feit dat de schilder nog echt aan het werk was. Die tijd is nu voorbij en nu is het nog maar een gewoon panorama.”