Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 november 2010

Mogelijk 36 koopzondagen in Lisse

LISSE – De inwoners van Lisse kunnen in 2011 op 36 zondagen ‘onder de pannen’ zijn. Met dank aan een collegebesluit van dinsdag 9 november is het voor de ondernemers mogelijk om in totaal 36 zondagen open te zijn. Het college van burgemeester en wethouders verdeelt Lisse hiertoe in drie delen: het Centrum, de Poelpolder en het Buitengebied. Ieder deel krijgt het recht om 12 zondagen per jaar open te zijn; in totaal dus maximaal 36 koopzondagen. Dat is een forse uitbreiding in vergelijking tot het huidige gebruikte aantal (zes) koopzondagen.

Wethouder Adri de Roon (D66) sprak namens zijn collega Bas Brekelmans (VVD): ‘De drie coalitiepartijen hebben het college opgeroepen om het aantal koopzondagen te verruimen. We willen Lisse in drie gebieden verdelen, waarbij ieder gebied twaalf koopzondagen tot haar beschikking krijgt. Het gaat erom dat wij de mogelijkheid creëren en het is aan de bedrijven en bewoners zelf om er gebruik van te maken.’

In het centrum gaat het vooral om de detailhandel, de koopzondagen voor de Poelpolder zijn met name bedoeld voor het Centrum Poelmarkt en in het Buitengebied kunnen de tuincentra, autodealers en keukencentrum twaalf zondagen per jaar hun deuren openstellen. Het collegevoorstel wordt in de gemeenteraad van december behandeld.