Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juni 2012

Barbecuefeest bij Slagerij – Traiteur de Roode


Winkel van de Maand

LEIDEN – Die echte ambachtelijke slager, bestaat die nog? Jazeker! Al 23 jaar verzorgt het echtpaar Nagtegaal van Slagerij – Traiteur de Roode kwaliteitsvleesproducten. Het familiebedrijf heeft zich gespecialiseerd in ambachtelijke producten, in allerlei soorten en maten. En de komende julimaand staat geheel in het teken van het Barbecueseizoen!

Natuurlijk is bij vele mensen al de traiteur-service bekend: maaltijden, ovenschotels, soepen, gegaard en gegril vlees. Maar ook de beste salades, hapjes en snacks worden door Slagerij – Traiteur de Roode op de beste manier bereid. De slagerij pakt in juli flink uit, want zoals iedereen weet is dat de Maand van de Barbecue. Eigenaresse Caroline Nagtegaal laat dan ook weten: ‘Bij ons vind je in principe geen voorgesorteerde vleescombinaties en standaardpakketten. Wij bereiden juist die vleessoorten, die onze klanten graag willen. De klant vraagt dus, en wij maken het precies zoals de klant het samengesteld wil hebben!

Maar natuurlijk zijn er ook mensen die het moeilijk vinden om te kiezen. En speciaal voor hen, wil het professionele team van ambachtelijke slagers het gemakkelijk maken, informeert de eigenaresse. ‘We noemen dat ons EK-BBQ-pakket. Voor slechts 5,95 euro zit er in dat pakket een piripirispies, Indisch filethapje, worst, hamburger en kipvaandel.’ Zo’n kipvaandel is trouwens een ideaal stukje vlees voor op de barbecue. Hebt u geen idee wat een kipvaandel is? Vraag het aan het personeel; zij zitten al jaren in het vak en vertellen het u graag.

Slagerij – Traiteur de Roode onderscheidt zich de laatste jaren van andere aanbieders, door zich meer te specialiseren. Zo is niet alleen hun paardenworst, maar ook hun rookworst op de slagersvakbeurs bekroond met goud. Nagtegaal: ‘Het gaat bij de lekkere smaak van het vlees natuurlijk om het vlees zelf, maar ook de gebruikte sauzen en andere toevoegingen zijn van belang voor een heerlijke smaakbeleving. Wij hebben in de loop der jaren kijk gekregen op hoe alles het beste gekruid kan worden en geven hier graag advies over. Ze tipt: ‘Wie snel is, kan de komende week gebruik maken van onze eenmalige aanbieding: gemarineerd varkenssatévlees: 1 pond voor slechts 3,95 euro.’

Kom dus naar Slagerij – Traiteur de Roode, Vijfmeiplein 18 in Leiden, W: www.slagerij-traiteurderoode.nl. Sinds kort is deze slagerij ook te vinden op Facebook.