Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2013

‘Burgertevredenheidsonderzoek niet professioneel’

HILLEGOM – De rekenkamercommissie heeft kritiek op de manier waarop het burgertevredenheidsonderzoek wordt uitgevoerd. Dit blijkt uit een rapport over een onderzoek naar de uitbesteding van gemeentelijke diensten aan afval- en groenbedrijf De Meerlanden.
 
De gemeente vindt dit burgertevredenheidsonderzoek ‘transparant en controleerbaar’, maar daar zijn de leden van de rekenkamercommissie het niet mee eens. ‘Het onderzoek biedt geen volledig betrouwbaar beeld van de tevredenheid en de belangen van de inwoners. Dit komt onder andere door de lage respons (reacties, JD). De tevredenheid van de burgers (inwoners, JD) zou dan ook op een betrouwbare en professionele manier gemeten moeten worden.’