Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2013

Twee kansen om politici te horen spreken

KAAG EN BRAASSEM – De politici gaan in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen maar twee keer met elkaar in debat. De tijd is voorbij, dat ze in ieder dorp komen opdraven om daar voor de lokale bevolking te discussiëren over wat de inwoners daar interesseert en aangaat.
De eerste bijeenkomst is een zogeheten ‘verantwoordingsdebat’, dat op vrijdag 31 januari plaats vindt. De locatie hiervoor moet nog bepaald worden. Eerst kunnen de fractievoorzitters van SVKB, CDA, VVD en PvdA de loftrompet uitsteken over alle successen die zij behaald hebben. Daarna moet de animator van de avond, Henk van Tol, er voor zorgen, dat er een discussie ontstaat over alle zaken die fout of falikant fout zijn gegaan. En krijgen de politici de kans om dat recht te praten.
Voor de bijeenkomst op vrijdag 7 maart, een verkiezingsdebat, wordt ook de fractievoorzitter van D66 uitgenodigd. Die avond moet het gaan over ‘de idealen voor de nieuwe raadsperiode’. De aankomende stemmers mogen daar ook vragen stellen en het zal weer Henk van Tol zijn, die daar de microfoon in handen heeft om leiding te geven aan het verloop van de avond. Ook de locatie van deze avond is nog niet bekend, al zullen beide avonden ‘op geheel verschillende locaties (aan beide kanten van Braassemermeer)’ worden georganiseerd.