Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2016

Krimpfolie om Atjehweg 13

NOORDWIJK > Het leek er even op, dat de bewoners van Atjehweg 7, 10 en 11 de gemeenteraad er van konden overtuigen, om het bestemmingsplan 'De Zuid', met betrekking tot het perceel Atjehweg 13, te wijzigen. Furieus zijn de omwonenden over het feit, dat de bouwvolumes op deze locatie veel hoger zijn, dan ooit de bedoeling was.

Oorspronkelijk mocht hier namelijk maar een huis komen met een inhoud van 1.100 m3, maar nu staat er een gebouw van 1.700 m3 en dat mag volgens het huidige bestemmingsplan zelfs uitgebreid worden tot 2.500 m2. De omwonenden spraken van een 'abusievelijke fout', die door de gemeente moet worden hersteld. Maar wethouder Hans Bakker liet weten, dat de gemeente er bewust voor gekozen heeft om de bouwvolumes uit te breiden. Een verzoek was hiervoor ingediend en toegekend door de gemeente. De omwonenden hadden volgens Bakker hier bezwaar tegen kunnen maken, maar dat is niet gebeurd.


De gemeenteraadsleden pleitten er voor om dit onderwerp later te bespreken, maar hierop nam de gemeentelijke advocaat het woord, die stelde dat er verder geen uitstel meer moest komen omdat dan de gemeente in gebreke gesteld kan worden bij de Raad van State. Dat kan leiden tot een dwangsom. Wethouder Hans Bakker zegde wél toe, dat hij serieus wil onderzoeken te kijken of 1.700 kuub inderdaad het maximum bouwvolume kan zijn. ,,Ik wil het bestemmingsplan als krimpfolie gebruiken voor de woning op perceel Atjehweg 13'', zo stelde hij.