Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2016

Nieuwe poging afschaffing hondenbelasting

KAAG EN BRAASSEM > De politieke partij SVKB gaat opnieuw proberen om de hondenbelasting af te schaffen. De fractieleden zijn geïnspireerd door de ontwikkelingen in Nieuwkoop, waar de gemeenteraad wél stemde voor het afschaffen van deze, zoals het in Nieuwkoop heet, 'onzinbelasting'.


SVKB-raadslid Fred Zoetendaal kondigde maandag 5 december aan, dat hij een nieuw voorstel indient. Maar de kans, dat het de partij dit keer wél gaat lukken, is minimaal. Zelfs raadslid Marcel Doze (CDA), die een voorstander is van de afschaffing, zal een nieuw afschaffingsinitiatief dit keer niet steunen. Hij stelt hierover: ,,In een raadsmeerderheid hebben we besloten, dat de hondenbelasting niet wordt afgeschaft. We stemmen vóór de hondenbelasting. Met pijn in het hart, maar de strijd is gestreden.'