Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2019

Pleidooi voor snelheidsverlaging


De Roef – De inwoners van De Hoef zijn het voorbijrazende verkeer helemaal beu. Iedere dag scheuren tientallen automobilisten langs hun huizen. Op dat stukje weg van de Oude Spoorbaan mag je maar 50 kilometer per uur rijden, maar tijdens snelheidsmetingen bleken tientallen automobilisten rond de 100 te rijden. Één snelheidsduivel stak daar nog eens ver boven uit; hij piekte zelfs op 125 kilometer per uur.

De maat is vol, zo liet inspreker Ben van Scheppingen weten tijdens een raadsvergadering van de gemeente Nieuwkoop. Hij riep de politici op, om de huidige maximumsnelheid op de Oude Spoorbaan, net buiten De Hoef, te verlagen. Buiten de bebouwde kom mag namelijk 80 kilometer per uur gereden worden. Van Scheppingen: ,,Ik wil dat het veiliger wordt voor de mensen die de wegen gebruiken. Als je op die polderwegen 60 km per uur rijd en je komt het dorp binnen, dan kom je langzamer het dorp binnen.’’