Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2019

Wild van Waterdagen


Nieuwkoop – De kinderen in Nieuwkoop groeien op te midden van het water. Maar wat zit er allemaal in dat water? Alle leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in de buurt van de Nieuwkoopse Plassen konden dit ervaren. Natuurmonumenten en de gemeente Nieuwkoop organiseerden de Waterdagen en namen de kinderen mee; een dagje de natuur in.



Anne Slump, boswachter Communicatie en Beleven van Natuurmonumenten, licht toe: ,,De kinderen kruipen in de huid van een waterinspecteur: Ze gaan de waterkwaliteit van de Nieuwkoopse Plassen onderzoeken. Dit doen ze door waterplanten en (water)diertjes te bekijken. Met schepnetjes kijken ze, of ze bijzondere soorten tegen komen die niet in de normale sloten zitten, maar bijvoorbeeld wel in het schone water van de Nieuwkoopse Plassen. Met uitleg van de excursieleider en met behulp van een boekje met informatie en vragen gaan ze aan de slag.’’ Over het nut van deze Waterdagen: ,,We vinden het belangrijk, dat de kinderen leren waarom waterkwaliteit zo belangrijk is en waarom we het water, de planten en de dieren moeten beschermen.’’



Wethouder Bernadette Wolters nodigde de leerlingen van basisschool De Fontein maandagmiddag uit om hen te vragen, hoe ze de Waterdagen hebben ervaren.