Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2019

Europees geld voor HiHaHut


Nieuwe Wetering – Wethouder Yvonne Peters kwam speciaal naar Nieuwe Wetering om de initiatiefnemers van de HiHaHut, Marga de Jong, Toine van Bostelen en Anne Beuk, te feliciteren met hun LEADER-subsidie. ,,Het is enorm leuk, dat jonge ondernemers een nieuw concept gaan ontwikkelen en heel stoer, dat jullie het in de praktijk hebben gebracht. Jullie concept is een aanvulling op de recreatiebedrijven.’’

Donderdag 27 juni werden de eigenaren van de HiHaHut aan de Bovenweg flink in het zonnetje gezet. In de wei bij deze kleurrijke vakantieverblijfplaats grazen tientallen schapen, die hun aanwezigheid tijdens de ceremonie duidelijk laten blijken. Één schaap heeft een hoog ‘ah’ gehalte; zij loopt mank en hinkt heen en weer om te zoeken naar een stukje sappig gras.

De Jong informeert, dat het niet alleen jongeren zijn, die veel gebruik maken van deze Hihahut, maar ook ouderen. De gebruikers komen uit Nederland, maar opvallend genoeg ook veelal uit België. Dat komt doordat een Belg een lovende online column geschreven heeft over het verblijf in deze huisjes. Voor de gasten is iedere week tien liter drinkwater beschikbaar. Een HiHaHut is zoveel mogelijk zelfvoorzienend; drie zonnepanelen zorgen op zonnige dagen voor de nodige elektriciteit. De poep en plas van de bezoekers worden in aparte bakken opgevangen en zoveel mogelijk gecomposteerd en gebruikt voor een naastgelegen plantenbak.

De wethouder kijkt nog even naar het huisje en beoordeelt de felle kleuren: ,,Het is mooi dat je iets hebt neergezet, dat niet iedereen mooi vindt. Dan gaan mensen er over praten.’’ De hele zomer lang staat het groen met paars geverfd onderkomen op een grasveld aan de Bovenweg. Deze met Europees geld gesubsidieerde HiHaHut heeft de weinig exotische naam ‘Tureluur’ en het is één van in totaal vijf HiHaHutten, die in deze regio zomergasten moeten aantrekken.

De hutten zijn mateloos populair; al 400 overnachtingen zijn voor deze zomer al ingeboekt. De initiatiefnemers willen in totaal tien HiHaHutten door de hele regio plaatsen.