Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2019

Snelheidsborden volop gestolen


Woubrugge / Nieuwe Wetering – De verkeersborden die aangeven dat er in de straten van de dorpen maximaal 30 kilometer gereden mag worden, zijn mateloos populair. Ze liggen zelfs zo goed in de markt, dat die borden massaal gestolen worden.

In 2017 zette de Dorpsraad van Woubrugge een ’30-km actie’ op. Veel te veel inwoners scheurden namelijk door de plaatselijke straten van en naar hun woningen. En dat leidde tot grote frustratie van hun buren en andere dorpsgenoten. Met het plaatsen van 30-km borden en het uitdelen van flyers en stickers hoopte de dorpsraad, dat de notoire hardrijders wat minder jeuk op de onderkant van hun voetzolen zouden krijgen.

De 30-km actie werd hartelijk ondersteund door de gemeente Kaag en Braassem. En de borden werden niet vervolgens niet alleen in Woubrugge, maar ook in Hoogmade geplaatst. Daarna werd een bewustwordingsactie voor de maximumsnelheid gelanceerd in Nieuwe Wetering, maar hier blijkt het resultaat wat minder positief. Maar liefst 16 borden zijn daar namelijk gestolen. ,,Nog enkele borden zijn in gebruik op kritieke punten’’, stelt de Dorpsraad Woubrugge teleurgesteld in haar nieuwsbrief.