Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 mei 2020

Archief


KAAG EN BRAASSEM – De archiefruimte van de gemeente Kaag en Braassem heeft te lijden onder binnendruppelend regenwater. Dit werd bij toeval ontdekt; het gaat om een oude lekkage, waarbij het regenwater door het plafond komt. Dat heeft geleid tot waterschade bij een aantal archiefdozen en dossiermappen. De stukken zijn op een andere plek geplaatst, de archiefruimte wordt schoongemaakt en de lekkage wordt aangepakt.

Maar de archiefruimte kampt ook met andere uitdagingen. Zo zijn er in deze kamer schimmels aangetroffen, maar ook opvallend veel (levende) zilvervisjes en spinnetjes. Met een betere temperatuur- en luchtvochtigheidsinstallatie moet dit worden aangepakt.

De problemen geven de noodzaak aan, dat het archief helemaal gedigitaliseerd moet worden. De gemeente Kaag en Braassem heeft wat dat betreft wel een uitdaging: er zijn niet genoeg gekwalificeerde medewerkers, die zich met het archief bezig houden, zo staat in een ambtelijk rapport. In juni komt er een nieuwe medewerker bij; dat gaat de gemeente 73.000 euro per jaar kosten.