Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 oktober 2006

Bevolking positief over gemeentegids

Uitslag enquête

Lisse – Vol trots overhandigde D66-wethouder Adri de Roon de uitslagen van een enquête van het TNS NIPO aan de leden van de commissie Maatschappij en Financiën. 100 inwoners van Lisse was gevraagd wat hun mening was over de gemeentegids, met daarin het burgerjaarverslag. Met al het slechte nieuws van de laatste maanden was het voor de wethouder fijn om een positief rapport naar buiten te brengen.

Uit de enquête blijkt, dat 86% van de Lissenaren de gemeentegids bewaard, vooral om in de loop van het jaar informatie erin op te zoeken. Deze informatie is voor meer dan 90% gemakkelijk te vinden. Wat het burgerjaarverslag betreft, is 63% tevreden dat dit is ingesloten bij de gemeentegids. Alleen had slechts 33% van de geënquêteerden het burgerjaarverslag ook gelezen. Dit percentage blijft ver achter bij de vorige jaren, toen meer dan 80% van de bevolking het burgerjaarverslag las.

Wethouder De Roon vertelde dat de gemeente nog in ieder geval volgend jaar het burgerjaarverslag insluit bij de gemeentegids. Dan wordt nogmaals een enquête gehouden en gekeken of het aantal mensen dat het jaarverslag leest, hoger is dan in 2006. Is dat niet het geval, dan zal het burgerjaarverslag mogelijk weer apart worden verspreid.

Naar aanleiding van de enquête heeft het college overigens al wel besloten om de gemeentegids voortaan al voor de zomervakantie aan de inwoners te geven; dat zal gebeuren in de maand mei of juni.