Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 oktober 2006

Dagje uit voor ambtenaren wordt een dagje vrijwilligerswerk


Teylingen – Om elkaar beter te leren kennen zijn de 29 ambtenaren van de afdeling Advies en Ondersteuning van Teylingen er vorige week een dagje op uit geweest. In de Kaagsociëteit kon in een aimabele sfeer iedere medewerker iets persoonlijks van zichzelf vertellen, om zo het ‘groepsgevoel’ verder uit te bouwen. Burgemeester Sander Schelberg hield volgens de aanwezigen ook een enthousiaste speech. Als verrassing konden de deelnemers vervolgens het nieuwhollandse Boerengolfspel spelen.
Joep Derksen
Boerengolf is een variant op het gewone golfen, enkele jaren geleden ontstaan als grap, maar een van de snelst groeiende ‘sporten’ van Nederland. Met een stok waaraan een klomp vastgemaakt is, sla je een voetbal door een wei, richting een gat. Zaak is om zoveel mogelijk de rondlopende koeien en verspreid liggende vlaaien te vermijden.

Een van de medewerkers van de afdeling Advies en Ondersteuning, Sandra Venhuizen, is ook actief met de vrijwilligersvacaturebank van de gemeente. Het leek haar een leuk idee om haar collega’s in contact te brengen met mensen die normaal niet van dit soort uitjes kunnen genieten. De Stichting Vrije Tijd en Vorming (VTV) organiseert vrije tijds- en vormingsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking en de VTV vond het een goed idee om een twintigtal gehandicapten te laten boerengolfen met Sandra’s collega’s.

Verrassing

Voor de collega’s was het een grote verrassing om zoveel nieuwe gezichten bij de boerderij Van der Geest in Warmond te zien. Spontaan werden boerengolfteams en nieuwe vriendschappen opgezet, waarbij de complimenten over elkaars spel over en weer vlogen. En het bleek aan het eind van de dag, dat iedere persoon kan winnen in boerengolf…

Twee van de begeleiders van de VTV, Tamara van Tilborg en Marian van der Hilst, gaven tijdens het evenement ook uitleg over wat het betekent vrijwilliger te zijn. Pret hebben met minder bedeelden hoeft helemaal niet zoveel tijd te kosten en kan heel leuk zijn. De ambtenaren waren zo enthousiast, dat er serieuze plannen kwamen om afwisselend met een aantal personen op maandagavond te gaan bowlen met de verstandelijk beperkten, zo vertelde een van hen.