Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 oktober 2006

Buikschuiven: plezier voor jong en oud


Voorhout – Een van de hoogtepunten van de feestweek was ongetwijfeld het buikschuiven. Nog nooit was de buikschuifbaan zo lang: 60 meter maar liefst en ingesmeerd met water en zeep. Jong en oud stond in zwemtenue klaar bij het begin van de baan om na een korte aanloop een flinke duik te maken en op de buik zo ver als mogelijk is je te laten glijden.

Menig volwassene bereikte de ‘eindstreep’ van de baan. De kans om lang te glijden werd overigens ook beïnvloedt door de hoeveelheid uitgesmeerde zeep op het plastic. Het gevolg was, dat naarmate de wedstrijd vorderde, de deelnemers gemiddeld verder gleden.

Leoni van Kesteren, 11 jaar, was een van de meest succesvolle kinderen. Waar veel jonge Voorhouters drie, vier of vijf meter ver gleden, behaalde zij een afstand van 36,30 meter. Dit was overigens niet haar persoonlijke record; vorig jaar gleed ze zelfs 47,40 meter ver. Het geheim van haar succes wilde ze wel onthullen: ‘Ik glijd alleen op mijn buik en houd mijn armen, handen, voeten en benen in de lucht.’

Pim Halsema, 9 jaar, deed het ook heel goed: 18,60 meter ver maar liefst kwam hij. Zijn twee jaar jongere broer Sjoerd bereikte een respectabele 10 meter. Yonna van Dam en Wesley Ruiter deden voor de tweede keer mee en vonden ‘het leuk om te doen’.