Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 oktober 2006

Kleurige lampionoptocht


Blauw, rood en groen favoriet
Voorhout – Donderdagmiddag werden de lampions en kaarsen uitgedeeld aan alle donateurs van de Oranje Vereniging Voorhout. Meer dan 1.000 lagen er klaar in het bestuurscentrum, terwijl ook op andere locaties vele lampions konden worden afgehaald. De kinderen van ieder gezin kregen hun eigen lampion, waarvan ze zelf de kleur mochten bepalen. Blauw, rood en groen waren dit jaar de meest favoriete kleuren.

Joep Derksen

De kinderen en hun ouders verzamelden zich in de avond op drie verschillende locaties: de Wilgenhorst, het Oosthoutplein en de Herenstraat. Voor sommige jongere deelnemers was het toch wel spannend om zo’n stuk papier met een brandende kaars erin recht te houden. Gaat het papier niet branden? Laat ik de lampion niet vallen? Dat viel allemaal reuze mee: geen enkele lampion verbrandde vroegtijdig en onder begeleiding van de wethouders Gerrit Van der Meer en Wim Hollart begeleidden de verschillende lampiongroepen richting het oude dorpscentrum, waar burgemeester Schelberg en de wethouders de lampions telden.

Het eindresultaat was, dat niet minder dan 1.886 mensen deelnamen aan de lampionoptocht. ‘Geen wereldrecord, maar wel een Teylings record’, aldus de Oranje Vereniging Voorhout.