Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 oktober 2006

Gekke bekken voor webcam


Hamsteruuuh! in supermarkt Sassenheim
Sassenheim – Meer dan vijftig kinderen lieten woensdag 13 september hun kwaliteiten zien om zoveel mogelijk op een hamster te lijken. Dit kon voor een speciaal daarvoor opgezette webcam in de Albert Heijn supermarkt. De kinderen werden aangemoedigd door een levensgrote hamster, die voor de allerkleinsten zelfs een beetje eng was.

Joep Derksen

De grootgrutter heeft de imitatiewedstrijd ‘Word een hamster’ opgezet om te kijken welk kind de allerbeste hamster is van Nederland. In drie weken bezoekt de hamster met zijn webcam 150 winkels door heel het land, waarbij de kinderimitaties op film worden opgenomen. Dit filmpje duurt 15 seconden en wordt geplaatst op de site:
www.ah.nl/wordeenhamster. Iedereen kan dan zijn of haar stem uitbrengen om te bepalen wie de beste hamster van Nederland is.
Ster
John Zonneveld, Supermarkt Manager, is erg blij dat de hamster zijn zaak aandoet. Speciaal voor de imiterende kinderen liet hij limonade en minimarsjes aanrukken, zodat iedere deelnemer toch wat had gewonnen. De Sassemse supermarkt was een van de eerste winkels waar de hamsteractie plaats vond, dus er was nog niet veel publiciteit gegeven aan dit evenement. Zonneveld was echter blij met het aantal kinderen dat de kunsten liet zien. Hij vertelt: ‘Hopelijk wordt een van de kinderen vandaag de winnaar. Hij of zij zal dan worden behandeld als een ster en een echt VIP-arrangement winnen.’
Gekke bekken
Er bestond geen maximum leeftijd om aan de hamsterimitatiewedstrijd deel te nemen en kinderen van groot tot klein mochten hun kunsten laten zien. Toch was het overgrote deel van de kids jonger dan 12 jaar. Zonneveld: ‘Op een gegeven moment voel je je toch iets te groot voor zoiets.’ De 22 kinderen die voor de camera stonden, deden het allen op een eigen wijze. Veel kwamen niet verder dan het woord: “Hamsteruuh’, maar enkelen maakten er een hele show van. Twee zusjes hadden hun hamstermasker opgedaan en liepen rondjes voor de camera. Sara had een hele monoloog, terwijl een mannelijk deelnemertje 15 seconden lang gekke bekken trok.

De meest populaire hamsterimitator wint de VIP-prijs en iedereen kan stemmen op zijn of haar voorkeur:
http://www.ah.nl/wordeenhamster/actie.jsp.