Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2006

Dichteresjes signeren werk bij Hoek Boek

Voorhout – Afgelopen woensdag signeerden Chantal van Lierop en Liselotte Koen alle exemplaren van de dichtbundel “Dromen en Wensen” die bij Boekhandel Hoek Boek verkocht werden. De twee elfjarige meisjes hebben beide een gedicht geschreven dat in dit boek van de Make-A-Wish Foundation opgenomen zijn.
door Joep Derksen

Het boek “Dromen en Wensen” is een voortvloeisel van een droom van Francis van Pelt. Zij had als levenswens om haar eigen gedichten gepubliceerd te zien en de Doe Een Wens Stichting vervulde haar wens. Om ook andere kinderen aan het dichten te krijgen heeft de Stichting scholen aangeschreven om te vragen of leerlingen hun creatieve werken (zowel gedichten als tekeningen) op te sturen.

De dichteressen in spé, Liselotte en Chantal, schreven beide een gedicht wat, samen met de andere 60 werken, de lezers zal ontroeren, verbazen en doen lachen. Francis heeft de publicatie van het boek niet mogen meemaken, maar zou ongetwijfeld tevreden neerkijken op het resultaat.

Tijdens de signeersessie hadden de meisjes een vriendelijk woord voor iedereen die langskwam. Naast de handtekeningen, waarop nog wekenlang geoefend was, werd ook in elk boek een persoonlijke boodschap gezet. Het handtekeningen zetten was voorbij op het moment dat de voorraad boeken op was. Maar mensen kunnen nog steeds een exemplaar van “Dromen en Wensen” bestellen bij Hoek Boek of via:
www.doeeenwens.nl.