Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2006

Oranjerevue waardige apotheose van jubileum OV Voorhout


“Op naar de 100!”

Voorhout – Meer dan 400 Voorhouters kregen een geweldige zaterdagavond voorgeschoteld ter viering van het 60-jarig bestaan van de Oranje Vereniging Voorhout. Toneelvereniging Cultuur Verheft en Harmonie Muziekvereniging St. Cecilia hadden, met ondersteuning van scouting Boerhaave, een Oranje Revue opgezet vol met zang, dans en herinneringen ophalen. De musicalster Annemieke van der Ploeg vervolmaakte de avond met haar geweldige stem.

door Joep Derksen

De verenigingen zorgden aan het begin van de avond al voor de goede stemming door het op feestelijke wijze binnenhalen van het volledige bestuur van de Oranjevereniging. Met lampionnen en vlaggetjes en een aanstekelijk enthousiasme betraden de bestuursleden door een haag van mensen het Teylingen College. De symboliek waarmee verwezen werd naar de succesvolle jaarlijkse lampionnenoptochten en feestweken ontging niemand.

Heel toepasselijk begon de revue met de klassieker “It’s a long way to Tipperary” en na nog een aantal nummers konden de honderden mensen zelf ook meezingen in de zogeheten “Sing Inn’s”. Tijdloze klassiekers als “Ja Zuster, Nee Zuster”, “My Bonnie”, “Een Nederlandse Amerikaan” en “Katinka” werden uit volle borst meegezongen. En het klonk nog goed ook!

Rillingen

De in Voorhout wonende Annemieke van der Ploeg liet met haar prachtige stem het publiek intens genieten tijdens de 2,5 uur durende show. Met name haar vertolking van “Het Leven is van Mij”, uit de musical “Elizabeth” liet de rillingen over de ruggen lopen. Meerdere staande ovaties waren terecht Annemieke’s deel. Maar ook de solo van de drummers van St. Cecilia in het stuk “A tribute to George Gershwin’ mag niet onvermeld blijven. Jeffrey Booms, Joeri Marijt en Paul Does lieten een staaltje van synchroon drummen horen dat nog niet eerder in Voorhout te bewonderen was.

Het publiek genoot met volle teugen en de superlatieven werden volop gebruikt: “Geweldig!”, “Fantastisch!” en “Dit is een echt hoogtepunt” waren meerdere malen te horen. Ook het bestuur van de OVV was laaiend enthousiast. Willem Vink benadrukte dat de OVV zelf niets te maken heeft gehad met de organisatie van de avond: “Het is echt door St. Cecilia en Cultuur Verheft opgezet. Alleen hebben we wat hand- en spandiensten geleverd.” Willem van de Nouland blikte terug op de afgelopen jaren en kon niet een specifiek hoogtepunt bedenken van alle activiteiten die de OVV georganiseerd heeft: “Het zijn allemaal hoogtepunten geweest!” Op de vraag wat de plannen van de OVV zijn voor de toekomst, roept Willem spontaan: “Op naar de honderd!”

Afscheid

Tijdens de avond werd ook speciaal stilgestaan bij het afscheid van de voorzitter van de Oranje Vereniging Voorhout, Hans Dierdorp. Jaren geleden kwam hij bij de OVV en de eerste activiteit die hij mocht organiseren was een Missverkiezing. Dat deed hij, zo werd verteld, met veel plezier. Ook in de tijd daarna heeft hij de vereniging ondersteund met zijn enthousiasme en inzet. In de afgelopen jaren heeft Hans de kar goed getrokken en als dank werden hij en zijn vrouw flink in de bloemetjes gezet.