Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2006

Plak slim

Voorhout – De verkiezingen komen eraan en ook kandidaten die op een normaliter onverkiesbare plek staan, willen zich profileren. Sommigen doen dat zelf en anderen, zoals de nummer 56 van de VVD René Kamphuis, hebben een team van vrijwilligers klaar staan om de borden te beplakken.

Het is inderdaad een slim idee om alleen een website te vermelden op de nieuw geplakte posters. Niet zo slim is dat de medewerker over de verkiezingsposter van een andere partij plakt, in dit geval de SGP. En zeker niet als er een journalist in de buurt is. De medewerker in kwestie, Harald, vertelde dat hij niets tegen de SGP heeft, maar de posters zo heeft geplakt vanwege ruimtegebrek. Het grote, lege, grijze vlak midden op de borden had deze ijverige medewerker blijkbaar niet gezien. Harald werd gewezen op deze vrij beschikbare ruimte, maar hij zei verontschuldigend: “Ik heb geen trap bij me.” Slim stemmen klinkt goed, maar hier een advies dat wellicht beter is: Plak slim!